Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Πρόκληση: Κανείς «άριστος» δεν …χάνεται – Σε Δ.Σ. σημαντικού φορέα του Υπουργείου Πολιτισμού τοποθετήθηκε πρόσωπο που φέρεται ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα κατεστραμμένα απουσιολόγια του Κολλεγίου Αθηνών



 Με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε από καταγγελίες συναδέλφων ότι πρώην ανώτατο διοικητικό στέλεχος του Κολλεγίου Αθηνών που οι πληροφορίες αναφέρουν πως εμπλέκεται στην υπόθεση καταστροφής των απουσιολογίων του εν λόγω σχολείου, «επιβραβεύτηκε» για το …θεάρεστο έργο του, καθώς ορίστηκε στο ΔΣ φορέα υψηλού κύρους του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΙΕΛΕ έχει αποκαλύψει το σκάνδαλο με τα απουσιολόγια του Κολλεγίου Αθηνών, τα οποία καταστράφηκαν, καθώς συγκεκριμένοι μαθητές που είχαν συμπληρώσει πάνω από 400 απουσίες «έπρεπε» (παρανόμως) να αποφοιτήσουν. Για το άθλιο αυτό deliveryτίτλων σπουδών και για την αδράνεια της Πολιτείας παρά τις συνεχείς μας καταγγελίες, η Ομοσπονδία μας  υποχρεώθηκε να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως.

 

Ομολογούμε ότι ως …αιθεροβάμονες, περιμέναμε ότι θα είχαν ήδη υπάρξει τιμωρίες και «αποστρατεύσεις» ορισμένων που συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα στην καταστροφή των απουσιολογίων του Κολλεγίου. Φαίνεται όμως ότι ζούμε σε έναν κόσμο, όπου αυτοί που δήθεν υπερασπίζονται την αξιολόγηση και την αριστεία, χρησιμοποιούν τις πιο παρωχημένες και διεφθαρμένες πρακτικές οι οποίες υπενθυμίζουν και στον πλέον αφελή καταναλωτή προπαγάνδας ότι το παλαιοκομματικό κράτος της αναξιοκρατίας και της αδιαφάνειας, το κράτος των κολλητών και των ρουσφετιών ζει και βασιλεύει.

 

Η ΟΙΕΛΕ απέστειλε επιστολή στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Μενδώνη (η οποία κοινοποιήθηκε και στην Υπουργό Παιδείας) για την προκλητική …τακτοποίηση του συγκεκριμένου προσώπου. Δεν έχουμε λάβει ακόμη απάντηση (και δεν αισιοδοξούμε ότι θα λάβουμε). Άλλωστε, ζούμε στην εποχή όπου κανείς «άριστος» δεν πάει χαμένος…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου