Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ (ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ, ΙΕΚ) ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Mόλις πριν από λίγα λεπτά ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας ανακοίνωσε το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων της χώρας (βρεφονηπιακοί σταθμοί, δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, ΙΕΚ, Πανεπιστήμια,) για δύο εβδομάδες μετά από εισήγηση ειδικής επιτροπής. Θυμίζουμε ότι σήμερα το πρωί η ΟΙΕΛΕ με επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία της χώρας ζήτησε το κλείσιμο όλων των παρόχων Παιδείας για την προστασία της δημόσιας Υγείας.
Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί τι μέλλει γενέσθαι με τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Κέντρα Μελέτης. Όπως τονίσαμε στην επιστολή μας, τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Κέντρα Μελέτης, όπου συμβιώνουν για πολλές ώρες τα απογεύματα χιλιάδες μαθητές και εργαζόμενοι, είναι μαζικοί χώροι συνάθροισης και, σε περίπτωση που δεν κλείσουν, το όποιο προληπτικό μέτρο αχρηστεύεται.
Είμαστε εν αναμονή νέων διευκρινίσεων των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου